8x must do Kangaroo Island, Australië


Kangaroo Island is een eiland dat ten zuidwesten van Adelaide ligt, op zo’n 14 kilometer van het vasteland van Zuid-Australië. Je vindt er prachtige witte stranden, helder blauw water, veel wildlife en prachtige ongerepte natuur. Kangaroo Island is 155 kilometer lang en 55 kilometer breed. Het eiland heeft ongeveer 4500 inwoners, de meeste hiervan wonen in de hoofdstad Kingscote. Kangaroo Island is een eiland waar je zeker een aantal dagen door kunt brengen. Je zult er geen spijt van krijgen!

Hoe kom je op Kangaroo Island?

Er zijn twee manieren om op Kangaroo Island te komen. Vanaf Cape Jervis (Zuid-Australië) vertrekt de Sealink Ferry naar Penneshaw, op Kangaroo Island. De ferry doet hier ongeveer 45 minuten over. Het handige aan de ferry is dat je je (huur)auto mee kunt nemen. Het is aan te raden om de ferry van te voren te reserveren. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf Adelaide in 30 minuten naar het Kingscote Airport op Kangaroo Island te vliegen. Persoonlijk zou ik de ferry aanraden. Je ziet dan namelijk het eiland al vanaf het water liggen als je aankomt, prachtig om te zien!

Wat mag je niet missen op Kangaroo Island?

Op Kangaroo Island is vanalles te zien en te doen. Een roadtrip maken over het eiland is zeker een must do. Onderweg kun je stoppen op een aantal prachtige plekken. Mocht je Kangaroo Island bezoeken zou ik onderstaande plekken zeker aanraden.

1. Zeeleeuwen spotten – Seal Bay

In het zuiden van Kangaroo Island ligt het Seal Bay Conservation Park. Het park is een beschermd natuurgebied en is de thuisbasis van een grote kolonie zeeleeuwen. Je kunt de zeeleeuwen hier op twee manieren bewonderen. De eerste optie is via een Self-Guided Boardwalk Tour, deze tour kost 18,50 AUD. Je loopt op eigen gelegenheid en op eigen tempo via een 900 meter lange boardwalk naar het leefgebied van de zeeleeuwen. Je ziet de zeeleeuwen dan vanaf de boardwalk liggen en kunt genieten van de mooie uitzichten.

De twee optie is de Seal Bay Experience, welke 41 AUD kost. Je gaat tijdens de tour met een kleine groep mensen en een gids naar het strand waar de zeeleeuwen verblijven en je kunt de dieren van dicht(er)bij bewonderen. Er wordt voldoende afstand, minimaal 10 meter, van de dieren gehouden. De gids geeft uitleg over de leefomgeving van de zeeleeuwen, je krijgt informatie over de dieren zelf en je mag vragen stellen als je deze hebt. De Seal Bay Experience duurt ongeveer 45 minuten. Je mag daarna ook nog de Self-Guided Boardwalk doen.

Wij kozen in het Seal Bay Conservation Park voor de Seal Bay Experience en vonden dit echt de moeite waard. Het Seal Bay Conservation Park is een populaire bezienswaardigheid op Kangaroo Island. Mocht je voor de Seal Bay Experience kiezen is het aan te raden de tour van te voren te reserveren.

2. Little Sahara

Op zo’n 20 minuten rijden van Seal Bay ligt Little Sahara. De naam van de plek verraad het eigenlijk al, je vindt hier zandduinen van wel 70 meter hoog. Little Sahara is dé plek voor een leuk uitje. Je kunt er sandboarden, een buggy tour maken of een kleine wandeling maken door de duinen. Voor een wandeling door de duinen hoef je niet te betalen, wel moet je je aanmelden bij de receptie.

3. Vivonne Bay

Op Kangaroo Island liggen oneindig veel stranden. Volgens vele is Vivionne Bay het mooiste strand op Kangaroo Island. De uitgestrekte baai, het witte zand en prachtig helder, blauwe water maken het zeker weten een prachtig strand. Het is echt een fijne plek om even uit te waaien en om een strandwandeling te maken.

4. Flinders Chase National Park

Als je op Kangaroo Island bent mag je het Flinders Chase National Park niet overslaan. De entree voor Flinder Chase National Park bedraagt 13 AUD per dag per persoon of 18 AUD per persoon voor twee dagen. In 2020 werd een groot gedeelte van het National Park verwoest door een natuurbrand. Wij bezochten het park in oktober 2022 en zagen toen nog verbrande bomen, maar ook dat er alweer blaadjes aan de bomen groeien. Heel apart om te zien.

Een roadtrip door het Flinders Chase National Park is op zich al een hoogtepunt. Breng daarnaast zeker een bezoek aan de Remarkble Rocks, Weirs Cave en Admirals Arch.

  • De Remarkble Rocks liggen op een plateau aan zee. Bekijk deze unieke rotsen en geniet van de mooie uitzichten.
  • Stop bij Weirs Cove voor een prachtig uitzicht op de kustlijn. Als je goed kijkt zie je in de verte de Remarkble Rocks nog liggen.
  • De Admirals Arch bezoek je door over een boardwalk er naartoe te wandelen. Let ook zeker even op de rotsen rondom de Admirals Arch want daar kun je zeehonden spotten.

5. Het verborgen strand Stokes Bay

Het strand van Stokes Bay zie je niet zomaar liggen. Als je op de parkeerplaats van Stokes Bay aankomt zie je namelijk geen strand. Je ziet wel een bordje staan waarop vermeld staat waar je heen moet om bij het strand te komen. Via een ingang in de rotsen wandel je via een smal pad tussen de rotsen door naar Stokes Bay.

Bij The Rockpool Cafe, op de parkeerplaats van Stokes Bay, kun je terecht voor een hapje en een drankje.

6. Het hoogste punt op Kangaroo Island: Prospect Hill

Prospect Hill is het hoogste punt op Kangaroo Island. Onderaan Prospect Hill vind je een parkeerplaats, waar je je auto kunt parkeren. Daarna klim je via 500 traptreden langzaam omhoog naar een uitkijkplatform. Eenmaal boven aangekomen heb je een 360 graden uitzicht over Kangaroo Island. Erg mooi!

7. Emu Ridge Eucalyptus Oil Distillery

Een leuke stop tijdens een roadtrip op Kangaroo Island is de Emu Ridge Eucalyptus Oil Distillery. Je kunt deelnemen aan een rondleiding door de eucalyptus distilleerderij, iets eten of drinken (ze hebben er lekkere taart) in het gezellige café of een souvenir kopen in de uitgebreide winkel. Bij binnenkomst werden wij vriendelijk aangesproken en kregen we een film te zien over de historie van het bedrijf. Sta er trouwens niet versteld van als er ineens een kangaroo langs komt gesprongen. De eigenaren van de Emu Ridge Eucalyptus Oil Distillery vangen wees-kangaroo’s op. Ik mocht zelfs een baby kangaroo de fles geven. Een van de hoogtepunten van mijn reis!

8. Pelican Lagoon

Tijdens onze roadtrip op Kangaroo Island kwam we toevallig bij Pelican Lagoon uit. Je kunt je auto langs de weg parkeren en even een kijkje nemen. Voor het spotten van grote pelikanen ben je hier aan het juiste adres. De omgeving van de lagoon is werkelijk prachtig. 

Verblijf op Kangaroo Island

We verbleven drie nachten op Kangaroo Island en kozen voor het BlueSeas Beachhouse. Dit huis ligt op een prachtige, rustige locatie en is van alle gemakken voorzien. Je hebt vanaf BlueSeas Beachhouse uitzicht op zee en binnen drie minuten wandelen sta je op het strand.

Op Kangaroo Island rekening houden met:

Houd er op Kangaroo Island rekening mee dat er niet zomaar een winkel in de buurt ligt. De meeste supermarkten liggen in Penneshaw of Kingscote. Het is aan te raden om hier, of zelfs al voordat je de ferry opgaat, boodschappen te doen. Ook tankstations zijn schaars, deze liggen vooral in de ‘grote steden’. Op Kangaroo Island is geen openbaar vervoer. Je bent afhankelijk van een huurauto of je moet er voor kiezen om mee te gaan met een tour. 

Let op: De entreeprijzen die in dit blog genoemd zijn, zijn prijzen van oktober 2022. Omdat prijzen nog wel eens veranderen raad ik je aan om voor een bezoek aan Kangaroo Island even te checken of de prijzen nog steeds hetzelfde zijn.

Meer Australië inspiratie

Boek een activiteit

Dit blog bevat affiliate links. Als jij via deze links een aankoop doet, ontvang ik een kleine vergoeding. Dit kost jou echter niets extra’s. Wat jij betaalt blijft hetzelfde. Op deze manier kan ik ‘Het Reiskoffertje’ onderhouden.

Deel dit blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *