Witte stranden in Australië: Booderee National Park


Ben je van plan een roadtrip langs de oostkust van Australië te maken, sla dan zeker Booderee National Park niet over. Booderee National Park ligt in het Jervis Bay Territory, zo’n drie uur rijden van Sydney. Het park staat vooral bekend om haar prachtige witte stranden en azuur blauwe zeewater. Of je nu op zoek bent naar een dagje ontspanning of juist een actieve dag, voor beide kun je in Booderee National Park terecht. In het park kun je namelijk diverse wandelingen maken maar ook op een van de prachtige stranden een dag relaxen. Mocht je langer willen blijven dan één dag dan kun je overnachten op een van de drie campings die Booderee National Park heeft.

Bezoek het Booderee National Park in Australië

Bij de ingang van Booderee National Park zie je langs de weg een parkhuisje staan, daar koop je een Park Pass. De Park Pass kost 13 AUD per voertuig, wat omgerekend ongeveer € 8,50 is. De pas is twee dagen geldig. Te voet of met de fiets zou je Booderee National Park gratis kunnen bezoeken. De afstanden in het park zijn alleen veel te groot om met de fiets, laat staan te voet, af te leggen. Je hoeft niet trouwens voor alle nationale parken in Australië entree te betalen. De 13 AUD entree voor Booderee National Park wordt gebruikt voor onderhoud van het park. Dus dat is helemaal prima.

Je krijgt bij de ingang een bonnetje mee dat je zichtbaar in je auto moet neerleggen. Ook krijg je een kaart van het park en wordt er verteld of er bepaalde tracks of stranden gesloten zijn. Mocht er niemand aanwezig zijn in het parkhuisje dan kun je de Park Pass ook online kopen via: Booderee National Park site of je kunt het Booderee Visitor Centre bezoeken.

Wij hebben Booderee National park één dag bezocht met een huurauto. Hieronder de punten die wij bezocht hebben in het park:

Green Patch

Green Patch is een lang uitgestrekt strand wat uiteindelijk overloopt in Iluka Beach. Green Patch in Booderee National Park staat vooral bekend als het strand met de houten brug. Dit strand is een heerlijke plek om een lange strandwandeling te maken. Om bij Green Patch te komen kun je je auto parkeren bij de Green Patch Campground. Vanaf daar is het een klein stukje lopen naar het strand. 

Bij de ingang van het park werd ons verteld dat er op Green Patch vaak kangoeroes, wombats en andere dieren te zien zijn. Wij zagen hier helaas geen dieren, maar wie weet heb jij meer geluk!

Bristol Point

Tussen Green Patch en Bristol Point loopt een wandelpad van 0,7 kilometer door het bos. Je kunt er voor kiezen om vanaf Green Patch naar Bristol Point te wandelen in plaats van de auto te nemen. Als het eb is kun je zelfs via het strand en de rotsen naar Bristol Point klimmen. Dit staat ter plekke aangegeven met bordjes. Toch met de auto? Je kunt Bristol Point ook bereiken door je auto bij de Bristol Point Campground te parkeren. Vandaar uit is het maar een klein stukje lopen. Bristol Point is een super wit strand met prachtig helder water.

Hole in the Wall

Bij Hole in the Wall parkeer je je auto langs de weg en je volgt ongeveer 400 meter een bospad richting het strand. Je kunt er niet verdwalen, er is maar één pad dat je kunt volgen. Je komt vervolgens op een prachtig wit strand uit, waar wij in totaal maar vijf mensen tegen kwamen. Deze mensen vertrokken al snel en daarna hadden we het hele strand voor onszelf. Op het eind van het strand zie je rechts de rotsformatie Hole in the Wall liggen. Dit is een aparte rotsformatie in Booderee National Park. Je kunt deze via het strand bereiken. Hole in the Wall is een rotsformatie met, zoals de naam al aangeeft, een gat in de wand.

Murray’s Beach

Bij Murray’s Beach is weer een parkeerplaats aanwezig. Je kunt vanaf de parkeerplaats rechtstreeks naar Murray’s Beach lopen, hier doe je ongeveer 5 minuten over. Je kunt er ook voor kiezen om eerst bij de boat ramp te gaan kijken en via de rotsen en het strand rechts van de boat ramp naar Murray’s Beach te lopen/klimmen. Je komt dan via de linkerkant van het strand Murray’s Beach op en kunt dan langs de rest van de baai wandelen. Als het kan zou ik de laatste optie aanraden.

Murray’s Beach is een prachtig langgerekt wit strand met helder blauw water. Dit is ook de plek waar de meeste mensen komen voor een dagje strand. Druk is het er meestal niet omdat er voor Booderee National Park entree betaald moet worden.

Je kunt vanaf Murray’s Beach nog een stukje verder lopen naar een uitzichtpunt genaamd Governor Head. Deze wandeling kun je ook starten vanaf de parkeerplaats zonder eerst naar Murray’s Beach te gaan. Vanaf hier is de wandeling 1,1 kilometer. Bij Governor Head heb je een prachtig uitzicht op de zee en op Bowen Island. Op Bowen Island zit een kolonie kleine pinguïns. Helaas is het eiland zelf niet te bezoeken.

Cape St George Lighthouse

De volgende stop is het Cape St George Lighthouse. Om eerlijk te zijn dachten we een echte vuurtoren te gaan zien, maar er staan alleen nog resten van wat ooit een vuurtoren was. Dit is dan ook zeker niet de mooiste stop in het park. Houd je wel van mooie uitzichten? Dan zou ik hier toch even een stop inplannen.

Moes Rock en Stony Creek

De volgende stops benoem ik even samen omdat het beide kleine stops zijn. Als je weinig tijd hebt zouden dit de twee stops zijn die je zou kunnen overslaan. Het zijn vooral rotspartijen en een mooi uitzicht op zee. Bij beide stops vind je weer een nette parkeerplaats en er staat met bordjes aangegeven waar je naar toe moet. 

Jervis Bay Village

Er is geen restaurant in het Booderee National Park te vinden. In Jervis Bay Village, wat in het park ligt, is wel een kleine (camping) supermarkt aanwezig waar je de noodzakelijke spullen kunt kopen. Bij deze supermarkt ligt een kleine kiosk waar je broodjes, wraps, pies (een typische Australische lunch) en nog veel meer kunt kopen. Je kunt hier prima stoppen om te lunchen. Er staan bankjes buiten waar je aan kunt zitten.

Cave Beach

Door naar de volgende stop: Cave Beach. Tussen de parkeerplaats van Cave Beach en het strand zelf ligt de Cave Beach Camping Ground. Als je langs deze kampeerplaats loopt richting het strand kom je een klein grasveld tegen. Wij hadden nog geen kangoeroes in Australië gespot, maar op dit grasveld zagen wij onze eerste kangoeroes en zelfs een wallaby. Dus wil je graag kangoeroes spotten, hier heb je een grote kans. Natuurlijk zijn we eerst bij de kangoeroes gaan kijken voordat we doorgelopen zijn naar het strand.

Het strand wordt Cave Beach genoemd omdat er aan de rechterkant van het strand hoge rotswanden en grotten te zien zijn. Het water druppelt van de hoge rotswanden af. Erg mooi om te zien. Het is ook een van de weinige stranden in Booderee National Park waar je veel surfers ziet. Dit omdat de surfcondities op Cave Beach erg goed zijn.

Botanic Gardens

Op het einde van de dag wilde we nog graag de Botanic Gardens bezoeken. De entree van de tuinen zit bij de 13 AUD entree van Booderee National Park inbegrepen. Helaas is het ons niet gelukt om de tuinen te bezoeken omdat deze al om 16.00 uur dicht gingen. Het schijnt wel heel mooi te zijn. Dus mocht je de Botanic Gardens in Booderee willen bezoeken, let even goed op de openingstijden.

Breng zeker een bezoek aan Booderee National Park!

In het park zijn nog meer plekken die je kunt bezoeken: o.a. Steamers Beach (gesloten toen wij er waren), Kittys Beach en Whiting Beach. Deze plekken hebben wij niet bezocht maar ik heb er mooie dingen over gelezen. Al met al is Booderee National Park een plek waar je makkelijk een dag door kunt brengen. Mocht je meer tijd hebben kun je er zeker ook twee dagen vertoeven. Zo kun je nog een dag relaxen op een van de mooie stranden. De witte stranden en helder zeewater, vaak in combinatie met rotspartijen en groen, zijn echt prachtig. Het park is echt de moeite waard om te bezoeken. Sla Booderee National Park dus niet zomaar over!

Let op: De entreeprijzen die in dit blog genoemd zijn, zijn prijzen van oktober 2022. Omdat prijzen nog wel eens veranderen raad ik je aan om voor een bezoek aan Booderee National Park even te checken of de prijzen nog steeds hetzelfde zijn.

Meer Australië inspiratie

Deel dit blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *