EcuaFina: Alpaca wollen producten uit Ecuador


De mensen die mij kennen weten dat Ecuador diep in mijn hart zit. In 2017 heb ik een prachtige reis door dit mooie land mogen maken. De cultuur, de mensen, de dieren en prachtige landschappen maken van Ecuador een fantastische reisbestemming. In 2022 leerde ik het bedrijf EcuaFina kennen. EcuaFina betekent letterlijk: de mooiste producten uit Ecuador. Hier wilde ik natuurlijk meer van weten!

Alpaca wollen producten gemaakt in Ecuador

Ecuafina heeft een fysieke winkel in Zutphen en is natuurlijk ook online te vinden. Ze verkopen o.a. alpaca wollen plaids, kussens, vloerkleden en poncho’s die in de Andes, in Ecuador, volgens eeuwenoude familietradities worden gemaakt. De producten worden daarna zonder tussenschakel direct naar Nederland geïmporteerd. De mensen die de producten maken krijgen hierdoor een stabiel inkomen en meer zekerheid in hun leven. Ecuafina is een eerlijk, duurzaam en mooi bedrijf. Ik ben verliefd!

De alpaca wollen plaids van EcuaFina zijn een uniek, handgemaakt cadeau. Deze heerlijk zachte en warme dekens hebben een vrolijk dubbelzijdig design (een kleurrijke kant en een iets rustigere kant). De prints op de plaids zorgen voor veel gezelligheid in je huis. Het is de perfecte deken om onder weg te kruipen op de bank, om te gebruiken als sprei voor op je bed, voor een picknick in het park of als deken voor op het strand. Iedere plaid heeft de naam van een vulkaan in Ecuador en bij iedere plaid is ook een bijpassend, heerlijk zacht, alpaca wollen kussen verkrijgbaar.

Het verhaal achter EcuaFina & Rebecca Adventure Travel

EcuaFina is opgericht door Rebecca Braak, die na haar eerste voetstap in Ecuador verliefd werd op het land, de mensen, de cultuur en de handgemaakte producten. Na haar studie Business Administration en master International Management is Rebecca begonnen bij de KLM als Project Manager. Hier had ze het erg naar haar zin maar de ‘urge’ om te reizen en ontdekken bleef aan haar knagen. Ook miste ze haar grootste hobby paardrijden heel erg. Op gegeven moment besloot Rebecca om drie maanden in Ecuador vrijwillig te helpen op een paardenranch in de Andes.

Tijdens de maanden in Ecuador is Rebecca gecertificeerde paardrijtochten gaan organiseren waar ook de KLM-crew van kon profiteren. Wanneer er een KLM-vlucht naar Ecuador kwam, had de crew een paar dagen vrij in Ecuador. Samen met hen ondernam Rebecca activiteiten, maar hier bleef het niet bij. Er bleek ook veel vraag te zijn naar andere activiteiten en zo startte Rebecca haar reisbureau Rebecca Adventure Travel in Ecuador.  Bij Rebecca Adventure Travel kun je tegenwoordig, online of in de Ecuafina winkel in Zutphen, reizen en excursies boeken voor de Galapagos eilanden, Ecuador, Columbia en Peru (en binnenkort ook voor Argentinië en Chili). Voorbeelden van excursies zijn canyoning, bird watching, duiken, hiken en ziplining. Als je hier een reis of excursie boekt steun je ook weer de lokale gemeenschappen. Een win-win situatie toch?

Rebecca heeft bijna 10 jaar in Ecuador gewoond en is getrouwd met haar grote liefde Andres, waarmee ze twee kindjes heeft. Rebecca onderhoudt het contact met de wevers en andere artisans en bezoekt de lokale gemeenschappen meerdere keren per jaar om de hoge kwaliteit van de producten te waarborgen en om samen met de lokale bevolking nieuwe producten te ontwerpen.

Herinneringen aan Ecuador

Zoals ik al eerder in dit blog schreef heeft Ecuador mijn hart gestolen. Ik maakte in 2017 een reis door dit prachtige land met een groep en leerde hier mijn vriend kennen. Ik heb genoten van de prachtige landschappen, de dieren, de lieve mensen en het lekkere eten. De mooiste herinneringen wil ik natuurlijk met jullie delen.

  • De mensen in Ecuador zijn allemaal even lief en vaak traditioneel gekleed. Op zoek naar tradiotionele kleding? Ecuafina verkoopt hele mooie traditionele poncho’s.
  • Een bezoek aan Isla de la plata, een eiland vlakbij Ecuador, bereikbaar per boot vanaf Puerto López. Op Isla de la Plata kun je de Blauwvoetgent vogels bewonderen. Wij hadden het geluk om onderweg naar het eiland meerdere walvissen te spotten. Heel spectaculair en niet meer te evenaren!
  • Een bezoek aan Inti Sisa, een lokaal schooltje en kinderopvang hoog gelegen in de Andes. Ik kan mij nog heel goed herinneren hoe de kindjes op ons afgerend kwamen toen wij er op bezoek gingen.
  • Het proeven van een locale delicatesse: Chontacuras (een worm).
  • In Ecuador kun je op de evenaar staan. Dit moet natuurlijk ook afgevinkt worden als je in Ecuador bent.
  • Een wandeling door Nationaal Park Cotopaxi. De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan ter wereld.
  • Een verblijf in de jungle van Tena. Even helemaal weg van alles.
  • Genieten op de stranden van Montañita. Cocktails, surfen en niksen!

Ik heb nog lang niet alles in Ecuador gezien en wil in de toekomst zeker nog eens terug naar dit mooie land. Momenteel is het erg onrustig in Ecuador door bendegeweld. Ik hoop dat dit snel stopt en de lokale bevolking weer rust krijgt. Ondertussen kun je de lokale bevolking natuurlijk blijven steunen door producten van EcuaFina te kopen. Zo draag je toch een steentje bij.

Ik ben heel blij met de prachtige producten van EcuaFina en raad ze dan ook iedereen aan die een leuk, uniek en handgemaakt cadeau voor iemand (of voor zichzelf) zoekt. Je steunt er de lokale bevolking van Ecuador mee, de producten worden handgemaakt en zijn dus uniek en ze fleuren ook nog eens je interieur op!

Deel dit blog

2 gedachten over “EcuaFina: Alpaca wollen producten uit Ecuador”

  1. Wat een mooie foto’s van Ecuador. Ik heb zelf ook een alpacawollen trui uit Peru. Ben er zelf niet geweest, maar had ‘m online besteld haha. Echt heerlijk materiaal en het kriebelt niet 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *